søndag den 16. september 2012

Gråvejrsdag er = med bagedag

Ja så kom der sku gang i ovnen igen idag.
Min lille trunte er stadig lidt små forkølet og ja manden er stadig ramt af den skrækkelige mande influenza, så selvfølgelig skulle mor her da bage med trunten og forkæle manden med lidt hjemmebag <3

                                        Fik lavet den lækreste og blødeste dej, på ingen tid.


Imens at dejen stod og hævede sig stor og flot fandt jeg en aluform og fik den godt fedtet til med hvidløgs olie....Ihhh er bare vild med alle de forskellige slags olier man kan få :)



Da dejen var hævet færdig blev en klat blød og meget våd dej smidt i aluformen. Brødet er blevet krydret med vores eget krydderi, dette skal jeg nok skrive om en anden dag, tomater fra drivhuset, samt der var lidt feta rester i køleskabet der kunne komme i.


Det færdige resultat.....Mums totalt sprød bund og kanter og så meget smag. Jeg drømte mig langt væk på ferie, for hver bid jeg tog hi hi


Opskriften:

25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1½ tsk. groft salt
½ tsk. sukker
1 spsk.. friskhakket rosmarin/oregano/basilikum eller brug tørret
3 spsk. god olivenolie
200 g durummel
300 g hvedemel
Alle de tomater i ønsker tomater
Samt lidt godt olie med enten oregano, hvidløg eller basilikum til formen :)

Bland gær med vand, sukker, olivenolie og durummel. Lad det forhæve i 30 minutter, til det begynder at boble. Tilsæt næsten al hvedemelet og saltet, tag dejen ud på bordet og ælt melet i. Dejen skal være blød og æltes til den er elastisk. Lad den hæve i en skål smurt med den olivenolie i ønsker, drej skålen rundt, så dejen får olivenolie på over det hele. Lad den hæve tildækket i 1 time.
Bred dejen ud i en alu form, tryk den ud med fingrene. Lad den efterhæve i 30 minutter, tildækket. Lav fordybninger i dejen med fingrene. Pensl med lidt mere olie, drys med havsalt, lidt friskhakket eller tørret krydderi og læg nogle tomater hvor i ønsker dem.
Bag ved 225 grader i 20-25 minutter til den er gylden og sprød.

Og så velbekomme :)


Hav en fantastisk søndag i dejlige mennesker




2 kommentarer:

  1. Mm det ser lækkert ud! Den må jeg prøve en dag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig også mega lækkert og nem :)

      Slet